Wandelen 

Het heuvelige Maarkedal, gelegen in de Vlaamse Adennen, is een wandelgemeente bij uitstek. De vele landelijke wegen en de adembenemende vergezichten zorgen voor uren wandelplezier. Je kan blijven terugkomen, steeds zal je stukjes ontdekken die je eerder onbekend bleven...

De vijf wandelingen hieronder, voor jou uitgestippeld via het wandelnetwerk, zijn ideaal om Maarkedal te ontdekken. De papieren versies kosten 1 euro, maar je kan de wandelingen ook downloaden. Je kan doorklikken op elke titel voor meer informatie.

Onderstaande wandelingen van Toerisme Oost-Vlaanderen/Toerisme Vlaamse Ardennen en Milieufront Omer Wattez gaan door Maarkedal. 

Ook in natuurgebied "het Burreken" kan je zalig wandelen! Natuurpunt organiseert er op regelmatige basis begeleide wandelingen. Daarnaast lopen er twee bewegwijzerde wandelroutes door het domein: de Eikelmuisroute (7,5 km) en de Vuursalamanderroute (7 km). Meer info.

Brochures kopen?
Alle vermelde brochures kan je kopen aan het loket van de  dienst Burgerzaken tijdens de openingsuren.
De publicaties van het gemeentebestuur kan je ook gratis downloaden.
Kaarten en brochures van Toerisme Oost-Vlaanderen kan je aankopen via de webshop van Toerisme Oost-Vlaanderen: www.tov.be/nl/webshop
Voor verdere info en vragen kan je terecht bij de dienst Vrije Tijd.


 

Wandeling met gids 

Wil je Maarkedal liever ontdekken met gids?
Dat kan. Bij de gidsenvereniging Vlaamse Ardennen Extra kan je terecht voor een begeleide wandeling door enthousiaste Vlaamse Ardennengidsen erkend door Toerisme Vlaanderen.
In hun vast aanbod onder meer de "Erfgoedwandeling Valerius De Saedeleer", een wandeling met allerlei anekdotes over Etikhove tijdens het interbellum. Een aanrader!


 

Zomerwandelzoektocht 

Van 15 juni tot 30 september kan je weer deelnemen aan de jaarlijkse zomerwandelzoektocht. We starten deze keer aan de kerk in Schorisse, vanwaar we ons wagen aan een tocht van 6,4 km, langs heel wat mooie trage wegen! Naar goede gewoonte zorgen wij voor de pittige vragen, aan jou om ze op te lossen... Dit kan puur voor het plezier, of je kan ook meedoen aan de wedstrijd en kans maken op een prijs.  

Net als vorig jaar is er ook een kinderzoektocht, wat het extra fijn maakt om met het gezin, met de klas of met de jeugdbeweging deel te nemen aan deze activiteit. 

Praktisch
De deelnameformulieren kan je hier gratis downloaden:

Je kan de formulieren van 15 juni tot 30 september ook afhalen bij de dienst Burgerzaken of in de Bibliotheek. Dan betaal je 1 euro kopiekosten. Voor deelname aan de wedstrijd betaal je 5 euro.
De kinderzoektocht is volledig gratis. 

Meer infovrijetijd@maarkedal.be of 055 33 46 52